тел: (0372) 53-04-53  

 
+38(099) 609-71-43  
+38(095)518-97-57  
+ 38 (096) 916-15-90  
     
koral.vip@gmail.com  
koral.09  
   
 

 

Перекладач

Асоціація франчайзинга в Україні

Новини

Головна » 2013 » Ноябрь » 16 » Новини Чернівців: У Ратуші не втрачають надії забудувати Центральну площу Чернівців (ФОТО)
17:51
Новини Чернівців: У Ратуші не втрачають надії забудувати Центральну площу Чернівців (ФОТО)

                Презентація благоустрою чотирьох площ Чернівців

Проекти благоустрою чотирьох площ Чернівців (Центральної, Соборної, Театральної та Філармонії), презентували сьогодні в Ратуші студенти університету «Львівська політехніка». Склалося враження, що захід провели для реанімації ідеї забудови Центральної площі з перенесенням пам’ятника Шевченку.

 

Нагадаємо, саме невиконання рішення суду, який зобов’язував Миколу Федорука дозволити забудову Центральної площі Чернівців багатоповерховим монстром зі скла і бетону, стала одним з приводів достроково припинити повноваження  міського голови. Проте скандальний проект, який відкрито лобіював депутат Чернівецької міської ради В’ячеслав Кишлярук, нова міська влада реалізувати не наважилася – адже він викликав протести науковців та громадськості. І йшлося не лише про перенесення пам’ятника Шевченкові та кричущу невідповідність видимої частини майбутньої будівлі стилю історичного центру Чернівців та, але й про те, що підземна частина споруди може призведе до руйнації інших будівель на Центральній площі.

 

Що ж нині пропонує колишній Ringplatz спільний проект відділу охорони культурної спадщини міста та кафедри дизайну міського середовища інституту архітектури Національного університету «Львівська політехніка» – «Навчальне, футуристичне, пошукове, експериментальне проектування та благоустрій головних площ міста Чернівців»?


                                           

                                                               Центральна площа - проект

 

Кожен може наочно переконатися: йдеться про споруду зі скла і бетону на місці нинішнього фонтану і пам’ятника Шевченкові та перенесення самого монумента (зі спорудженням височенного циліндричного підніжжя) ближче до центру площі. При цьому її історичний формат пропонується повністю знищити, вирубати більшість старих дерев – натомість спорудити щось на кшталт амфітеатру.

 

Як відомо, під час конкурсу проектів благоустрою території скверу поруч з Резиденцією переміг проект архітекторів зі Львова, який передбачає фактичне викопування на місці скверу амфітеатру. На думку деяких чернівецьких архітекторів, перемога саме цього проекту може бути обумовлена тим, що він передбачає найбільшу кількість земляних робіт, за рахунок яких традиційно завищується вартість споруджуваних об’єктів.

 
Нагадаємо, у липні замісник мера Чернівців Віталій Михайлішин уже пропонував радикально змінити вигляд Центральної площі: на місці клмби влаштувати місце для флеш-мобів, а на тій стороні площі, де зараз алея міст-побратимів, – висадити дерева.



на головну


джерело - www.micto.cz


Переглядів: 1034 | Додав: koralholod
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Поділитись
Підписка
Новини та и акції
Ваш e-mail: *
Ваше имя: *
Календарь
«  Ноябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Приєднуйтесь!

QR код

Стара форма входу
Холодильне обладнання для магазину.Холодильні вітрини,шафи,регали,моноблоки,ларі,бонети. Чернівці,Донецьк,Київ © 1998 Разработка сайта Landingstudio
Мы в Гугле Настоящий ПР koralholod.at.ua Рейтинг@Mail.ru Era.com.ua Объявления, каталог компаний Google+ Каталог сайтов. Зарегистрировать сайт бесплатно в каталог сайтов в гугле
Безкоштовний хостинг uCoz